Ο Έκτορ Κούπερ δεν επαναπαύεται από τις δυο σερί νίκες ούτε από τα προβλήματα του Ηρακλή. Ζητά προσοχή, σοβαρότητα και αν είναι δυνατό το… τέλειο.
Ο 54χρονος τεχνικός έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου εν όψει Ηρακλή και δεν ενστερνίστηκε το κλίμα ευφορίας: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια επιθετική ομάδα και εννοώ τον τρόπο που αγωνίζεται μέσα στο γήπεδο. Έχει πάθος και κυνηγάει την μπάλα. Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να είμαστε περισσότερο επιθετικοί σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Στα ντέρμπι πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Θα επιδιώξουμε καλό ποδόσφαιρο ώστε να φτάσουμε στην νίκη. Δεν πρέπει να μας παρασύρει το γεγονός πως έχουμε δύο συνεχόμενες νίκες» τόνισε και συνέχισε: «Πρέπει να κρατήσουμε τις ισορροπίες, καθώς από την χαρά εύκολα περνάς στην ευφορία. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό θα μας βοηθήσει στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Πρέπει να κάνουμε ότι κάναμε μέχρι τώρα αλλά και κάτι παραπάνω. Πρέπει να βελτιώσουμε τα λάθη μας και είμαστε απαιτητικοί στην δουλεία μας. Μια ομάδα πρέπει να μάθει να λειτουργεί κάτω από πίεση. Προερχόμαστε από μίνι διακοπές και πρέπει να δουλέψουμε. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα περάσουν αρκετοί μήνες για να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Περιμένω δουλειά και τη μέγιστη προσπάθεια από όλους».
Ο Έκτορ Κούπερ ρωτήθηκε και για την επάνοδο του Νάτσο Γκαρσία και αν σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει από την αρχή: «Ξανακερδίσαμε έναν παλιό παίκτη. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είχε καλή απόδοση. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι πως θα προσαρμοστεί σε ολόκληρο 90΄. Θα χρειαστεί να δουλέψουμε πάνω στην φυσική κατάσταση του παίκτη. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει σταθερά καλή απόδοση σε όλο το παιχνίδι. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε και πάλι κοντά μας τον παίκτη. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θα τον χρησιμοποιήσουμε σιγά-σιγά. Δεν θέλουμε να κάνουμε κάποιο λάθος. Μπορεί να αγωνιστεί. Μπορεί να παίξει από την αρχή του αγώνα και για 50 λεπτά αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο ημίχρονο».
Ο Αργεντίνος τεχνικός δεν θέλησε καν να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Ηρακλή: «Όσα έγιναν, δεν πρέπει να επηρεάσουν την δικιά μας ομάδα. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να μπούμε και να κερδίσουμε. Εγώ βλέπω ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα σοβαρή και επιθετική. Όσο είμαι στην Ελλάδα μου μιλάνε για παίκτες που είναι απλήρωτοι, για τα διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες αλλά βλέπω την ΑΕΚ να κερδίζει τον Ολυμπιακό. Αυτό που ακούμε δεν μας επηρεάζουν. Αυτά που γίνονται άλλωστε, μπορεί να βοηθήσουν τον Ηρακλή».
Για τα δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας και ειδικά για τον Τζόνσον ο Κούπερ ανέφερε: «Είναι έτοιμος να παίξει. Ωστόσο θα πρέπει να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση του δελτίου του. Είναι καλός παίκτης με ποιότητα. Βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Από εκεί και πέρα αν θα παίξει θα φανεί μέσα στις προπονήσεις. Μέρα με την μέρα θα ανεβάζει την απόδοσή του» ενώ γενικεύοντας τόνισε: «Είναι καλοί ποδοσφαιριστές (σ.σ. Τζόνσον και Αντού), με τεχνική κατάρτιση, που θα μας βοηθήσουν. Το πότε θα αγωνιστούν θα έχει να κάνει με τη δική τους απόδοση. Όταν κάποιοι θα κάνουν την ομάδα πιο δυνατή, οι πάντες είναι καλοδεχούμενοι».
Καταλήγοντας ο προπονητής του Άρη μίλησε και για την σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας στην προσέγγιση καταστάσεων από τους παίκτες του: «Όταν ήρθα, βρήκα μια ομάδα που δεχόταν εύκολα τις κίτρινες κάρτες. Πλέον βλέπω ότι τις δεχόμαστε δυσκολότερα. Οι παίκτες μου, δεν διαμαρτύρονται στον διαιτητή. Γίνεται πολύ καλή δουλεία στον συγκεκριμένα τομέα. Όταν ο προπονητής βλέπει ότι αυτά που λέει γίνονται πράξεις, τότε ζητάει το κάτι παραπάνω. Είμαι ευχαριστημένος. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Το καλό είναι ότι όλα μπορούμε να τα βελτιώσουμε και αυτό θα κάνουμε».
Αλέξης Σαββόπουλος
(16:32)






