Για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από το αγγλικό πρωτάθλημα και την Λίβερπουλ μίλησε ο Σωτήρης Κυργιάκος στο επίσημο περιοδικό των «κόκκινων».
Ο διεθνής αμυντικός, ο οποίος έχει τιμωρηθεί με ποινή τριών αγωνιστικών για το τάκλιν στον Φελαϊνί, δηλώνει λάτρης του σκληρού αγγλικού παιχνιδιού παρά το γεγονός πως έχασε ένα… δόντι στο παιχνίδι με την Μπόλτον.
«Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι όπως το φανταζόμουν, σκληρό. Δεν αντιμετώπισα προβλήματα προσαρμογής εδώ επειδή είχα αγωνιστεί στην Σκωτία με την Ρέιντζερς», ανέφερε αρχικά ο «Sotis» στο εβδομαδιαίο περιοδικό της Λίβερπουλ ενώ συνέχισε λέγοντας:
«Στην Γερμανία ή στην Ελλάδα δεν χρειαζόταν να είμαι τόσο δυνατός στη φυσική κατάσταση επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο επιθετικό. Δεν είναι μόνο αυτό όμως το πιο σημαντικό πράγμα. Εδώ πρέπει να διεκδικείς και να κερδίζεις την μπάλα και όχι να την περιμένεις να έρθει σε σένα».
«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι διαιτητές δεν σφυρίζουν φάουλ στις αγκωνιές στον αέρα. Αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Είναι σκληρό, όμως μου αρέσει αυτή η πλευρά του παιχνιδιού», κατέληξε ο 30χρονος οπισθοφύλακας.
Νίκος Γρυπάρης
(21.58)






