Ανατροπή και επιστροφή στις νίκες


14/02/2010 18:40     [Από Sportlive.gr]
| | More
Ανατροπή και επιστροφή στις νίκες

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες έστω και με αρκετό άγχος, καθώς χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ και να το κρατήσει παίζοντας με δέκα παίκτες για μισή ώρα περίπου. Κόκε (29’) και Αντού (46’) τα γκολ για τον Άρη. Ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο 2’ με τον Μπέτο.

Οι καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη δεν προμήνυαν για κάτι καλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως οι δύο ομάδες φρόντισαν από τα πρώτα λεπτά να διαψεύσουν τα προγνωστικά. Ο Εργοτέλης «πάγωσε» το γήπεδο όταν με το… καλημέρα στο 2ο μόλις λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Μπέτο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ και σιγά σιγά ανέβαζαν την απόδοσή τους παίρνοντας τα ηνία στο παιχνίδι. Στο 5’ έχασαν μία εξαιρετική ευκαιρία με τον Κόκε, όμως ο αρχηγός έδωσε τη λύση στο 29’. Με ένα μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πόζα, που φέρει ευθύνη, καθώς η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα του Εργοτέλη.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης και με το ηθικό να ανεβαίνει ο Άρης βελτίωσε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κόκε και τον Αντού. Προϊόν μίας εξαιρετικής συνεργασίας ήταν το δεύτερο γκολ της ομάδας του Κούπερ, που πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ολοκληρώσει την ανατροπή.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κόκε έδωσε την κάθετη πάσα στον Νέτο, ο οποίος κινούμενος από τα δεξιά έκανε μία συρτή σέντρα και ο Αντού πετάχτηκε την κατάλληλη στιγμή και με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στην εστία του Εργοτέλη, διαμορφώνοντας το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης μπήκε με διάθεση να απειλήσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για τον Άρη όταν στο 58’ ο Νάτσο Γκαρσία αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η οποία όμως ήταν όχι απλά υπερβολική αλλά λανθασμένη από τον Γιάχο.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας πλέον αριθμητικό πλεονέκτημα έγιναν πιο πιεστικοί, όμως οι παίκτες του Κούπερ λειτούργησαν καλά στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και δεν δημιουργήθηκαν κλασικές ευκαιρίες από τον Εργοτέλη. Ο Γιάχος χαρίσε μάλιστα τη δεύτερη κίτρινη στον Τζούνιορ στο 67′, που θα μπορούσε να επιφέρει αριθμητική ισορροπία.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία που έχασαν οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 74’ με τον Τσεσνάουσκις να σουτάρει δυνατά και ψηλά πάνω από την εστία του Άρη, από τα δεξιά και πολύ πλάγια θέση.

Play by play

74′ Σέντρα από τα αριστερά για τον Εργοτέλη, πρώτη κεφαλιά από τον Μπούντιμιρ, από δύσκολη γωνία αλλά αμαρκάριστος ο Τσεσνάουσκις σούταρε δυνατά και ψηλά άουτ.

73′ Ωραία ενέργεια από τον Κόκε και σουτ του Ισπανού έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πόζα.

65′ Κεφαλιά του Μπούντιμιρ, μπλόκαρε εύκολα ο Σηφάκης.

58′ Υπερβολική δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νάτσο Γκαρσία που αποβάλλεται!

45′+1′ ΓΚΟΟΟΛ!!! Εξαιρετικό γκολ για τον Άρη. Κάθετη πάσα ο Κόκε στον Νέτο, ο οποίος από τα δεξιά κάνει μία συρτή σέντρα και ο Αντού με πλασέ κάνει την ανατροπή για τον Άρη και διαμορφώνει το 2-1!

29′ ΓΚΟΟΟΛ!!! Ο Σέρχιο Κόκε με σουτ έξω από την περιοχή ισοφαρίζει για τον Άρη σε 1-1!

25′ Καλό σουτ του Αντού έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του Πόζα.

12′ Κεφαλιά από τον Τζόνσον, εύκολα μπλόκαρε ο Πόζα.

5′ Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη, ο Κόκε από κοντά δεν μπορεί να σκοράρει καθώς ο Πόζα διώχνει σε κόρνερ.

2′ ΓΚΟΟΟΛ!!! Ο Εργοτέλης ανοίγει το σκορ με κεφαλιά του Μπέτο. Πολύ νωρίς το 1-0 για τους φιλοξενούμενους

Οι συνθέσεις:

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Νασούτι, Πρίττας, Γκαρσία, Κάλβο (83′ Χαβίτο), Αντού (62′ Κουλουχέρης), Κόκε, Τζόνσον (62′ Κάμπορα)
Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Πόζα, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης (68′ Βερπακόφσκις), Ρομάνο, Μπέτο (63′ Λεάλ), Ορφανός (80′ Κοιλιάρας), Τζούνιορ, Μπούντιμιρ, Τσεσνάουσκις, Σασιασβίλι

Άκης Ιωακείμογλου

(18.43)

Tags: , ,

  • Paliatsos
    PAIDIA MIN KANETE MONO KRITIKI STO MATS.
    BALTE KANA KALO. OPOS PXP KRITIKI STON DIAITITI. STON KALITERO - ZEIROTERO. SXOLIA GIA TON KOSMO. KAI DIAFORA EFTRAPELA.AYTO GIA OLOYS TOYS AGONES TO LEO. THA GINEI PIO KALO TO SITE
blog comments powered by Disqus