Εγκρίθηκε από τη Βουλή ο διορισμός του Αθ. Θεοχάρη στον ΟΚΑΝΑ

Με τη στήριξη της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης εγκρίθηκε σήμερα από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο διορισμός του προτεινόμενου από τον Υπουργό Υγείας, για τη θέση του Προέδρου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), κ. Αθανασίου Θεοχάρη. Κατά της πρότασης τοποθετήθηκε το Μέρα25, ενώ ουδέτερη στάση κράτησαν τα άλλο κόμματα. 

Όπως σημειώθηκε από τους μη υποστηριχτές της πρόταση, η διαφωνία δεν αφορούσε στο πρόσωπο του νέου προέδρου, αλλά στις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στον ΟΚΑΝΑ και οι πολιτικές της στο θέμα των εξαρτήσεων. 

Στην εισήγησή του στην Επιτροπή, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε:

«Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) είναι το μεγαλύτερο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Έχει την αρμοδιότητα για το διυπουργικό συντονισμό, το σχεδιασμό, την προώθηση και την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής κατά των εξαρτήσεων, με δράσεις για τη μείωση της βλάβης, την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των ουσιοεξαρτημένων ατόμων. 

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Υγείας, με την τοποθέτηση της νέας Διοίκησης στην ηγεσία του Οργανισμού, επιδιώκει την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στη συγκεκριμένη ομάδα-στόχο, όπως η μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προαγωγή της ψυχικής υγείας. 

Στόχος είναι οι 8.500 περίπου ωφελούμενοι των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ να υποστηριχθούν στη θεραπεία, κοινωνική προστασία και να ικανοποιηθούν και άλλες ανάγκες τους που δεν είχαν αντιμετωπισθεί στο παρελθόν. 

Ειδικότερα, με το λειτουργικό εκσυγχρονισμό του φορέα επιδιώκεται, πέραν των υπηρεσιών που ήδη παρέχονται σε ωφελούμενους, η ένταξη στα προγράμματα και τις δράσεις του ΟΚΑΝΑ περισσοτέρων συμπολιτών μας που χρήζουν υποστήριξης και θεραπείας. Απώτερος στόχος, η διαμόρφωση ενός συνεκτικού δικτύου δράσεων στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας και της κοινωνικής φροντίδας, το οποίο θα αντιμετωπίζει στοχευμένα την αυξημένη ζήτηση παροχής των εν λόγω υπηρεσιών.

Ο κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, με σημαντική διαδρομή, εμπειρία και δραστηριότητα στον τομέα της υγείας, είναι το κατάλληλο πρόσωπο να φέρει σε πέρας αυτήν την αποστολή. Για το λόγο αυτό, ο Υπουργός Υγείας ζητά τη διατύπωση θετικής γνώμης για το διορισμό του στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Βρετανία: Επιθυμεί “παγκόσμια λύση” για τον ψηφιακό φόρο

Η Βρετανία επιθυμεί μια παγκόσμια λύση για τη φορολόγηση των ‘ψηφιακών’ εταιριών...

Δήλωση γέννησης μέσα στο μαιευτήριο από Φεβρουάριο

Με την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου...

Ο Τραμπ κατήγγειλε τους “προφήτες της δυστυχίας” μπροστά στην Τούνμπεργκ

Η ισχυρή επίδοση της οικονομίας των ΗΠΑ υπό την παρούσα κυβέρνηση είναι...

Πέραμα: Επίθεση σε 12χρονη αθλήτρια – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη

Στη δημοσιότητα, δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών...

προσφατα σχολια